Blog
Gebelik Aşısı (RIU)
Gebelik aşısının temel amacı aslında rahim için zarının uyarılarak embriyonun daha kolay tutunmasını sağlamaktır. Tedavi sırasında iyi kalitede embriyo elde edilmesi ve seçilmesine rağmen gebelik elde edilemediği durumlarda, rahim içi zarının kalınlığının embriyonun tutunması için gerekli kalınlığa ulaşması için Gebelik aşısı kullanılır.
Devamını Oku »Embriyo Transferi Nedir?
Tüp bebek tedavisinde başarı oranını önemli derecede etkileyen birçok faktör söz konusudur. Bu faktörlerin en önemlilerimden biride embriyo transferi ve işlem sürecidir. Başarılı geçen embriyo transferi aşamasından ve elde edilen embriyonun sağlıklı gelişebileceği bir ortam oluşturulduktan sonra tüp bebek tedavisinde istenen başarının elde edilmesi oldukça yüksek bir olasılıktır.
Devamını Oku »Embriyoda Genetik Tanı (PGT - PGD)
Genetik tanı günümüz teknolojisinin bizler için sunduğu en güzel gelişmelerden bir tanesidir. Tıp teknolojisindeki bu hızlı gelişmeler günümüzde açıklamakta zorlandığımız pek çok problemi tespit edip çözüm üretmemize olanak sağlamaktadır.
Devamını Oku »Yumurtalıkların aşırı uyarılması (Ovaryan Hiperstimülasyon Sendromu)
Tüp bebek tedavisinde de her tedavide olduğu gibi bazı olumsuzluklar komplikasyonlar gelişebilmektedir. Yumurtalıkların aşırı uyarılması (ovaryan hiperstimülasyon sendromu-OHSS) durumu da tüp bebek tedavisinin en sık karşılaşılan komplikasyonlardandır. Bu sorunun meydana gelmesindeki en büyük neden yumurtalıkların gereğinden fazla ilaca maruz kalmasıdır.
Devamını Oku »Yumurta Toplama
Yumurta toplama işlemi tüp bebek tedavisinde transfer öncesi neredeyse son aşamadır. Bu süreç öncesinde doktorun belirlediği dozda yumurtaların gelişmesi için belli bir süre bu ilaçlar kullanılır. Kadının rezervindeki yumurtalar istenen büyüklüğe ulaştıktan sonra yine doktorun belirlediği uygun dozda yumurtaların çatlamasına yardımcı iğne yapılır ve 34 ila 36 saat sonra yumurta toplama işlemi yapılır.
Devamını Oku »Mikroenjeksiyon Yönteminin Avantajları Nelerdir?
Mikroenjeksiyon tekniği ile döllenmenin gerçekleşme ihtimali diğer uygulamalara göre çok daha yüksektir. Bunun yanında sperm sayısı ve kalitesi daha az bulunan baba adaylarında, normal tüp bebek yöntemi aracılığıyla döllenmesi çok daha zor gerçekleşirken, infertilite yani kısırlık gibi durumlarda neredeyse hiç sağlanamıyor.
Devamını Oku »Mikroenjeksiyon (ICSI) Nedir?
Erkeğe bağlı kısırlık nedenlerinde mikroenjeksiyon yöntemi bir devrim niteliğindedir. Bu yöntem sayesinde menide sperm hücresi olmayan, sperminde şekil bozukluğu olan, yetersiz spermi olan ya da sperm hareketliliği az olan erkeklerde baba olabilmektedirler.
Devamını Oku »