Blog

0 yorum 8376 görüntüleme

Embriyo Yapıştırıcı (Embryo Glue) Nedir?

Halk arasında embriyo uhu’su olarak da bilinen bu yöntemin yaklaşık 20 yıllık geçmişi vardır. Hyaluronik asit dediğimiz esasında tıbbın bir çok dalında kullanılan bu madde yapışkanlık ve aynı zamanda yara iyileşmesini hızlandırma etkisi de bulunmaktadır.

Devamını Oku »
0 yorum 5137 görüntüleme

Uterusun Myoması (Tedavisi)

Uterusun myomu ağrı, kanama, sık idrara çıkma, cinsel ilişkide ağrı gibi belirtilerle jinekolojik muayene ile tespit edilebilen benign özellikler taşıyan kitlelerdir. Çoğu zaman belirgin rahatsızlıklar oluşturmadan varlığını sürdürür ancak tedavi gerektirdiği durumlar da bulunmaktadır.

Devamını Oku »
0 yorum 9721 görüntüleme

Spiral Çıkarıldıktan Sonra Ne Kadar Süreyle Hamile Kalınır?

Bu kapsamlı içerikte de spiralin doğurganlığına etkisinin olup olmadığına, rahminize zarar verip vermeyeceğinize, ne kadar süreyle hamile kalabileceğinize ve çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

Devamını Oku »
0 yorum 8506 görüntüleme

Non İnvazif Prenatal Test (NIPT)

Antenatal tanı dediğimiz doğum öncesi teşhis doğum hekimliğinde çok önemli bir yer tutar. Anne karnındaki bebekteki anomalileri saptamak ve bu konuda aileyi bilgilendirmek, doğum sonrası kötü sürprizleri engeller.

Devamını Oku »
0 yorum 9000 görüntüleme

Hamilelikte Kalsiyum ve Vitaminin Önemi

İnsanların kalsiyum ihtiyacı sadece gebelik süresince değil hayatları boyunca karşılamaları gereken bir destektir. Kalsiyum başlıca kemik ve dişlerin gelişimde rol oynar.

Devamını Oku »
0 yorum 8398 görüntüleme

Çoğul Gebelikte Oluşabilecek Problemler

Çoğul gebelik, anne rahminde iki veya daha fazla sayıda gebeliğin olması durumudur.

Devamını Oku »
0 yorum 8273 görüntüleme

Erken Doğum

40 hafta süren gebelik sürecinin çeşitli nedenlerden dolayı hamilelikte erken doğum ile sonuçlandığı durumlar yaşanabiliyor. Bebeğin sağlığını riske atabilen erken doğumu önlemenin yolu ise hamileliğin ilk günlerinden itibaren düzenli sağlık kontrollerini aksatmamaktan geçiyor.

Devamını Oku »
0 yorum 8546 görüntüleme

Epidural Anestezi Nedir?

Epidural anestezi doğum yani halk arasındaki adıyla ağrısız doğum kısaca anlatmak gerekirse, sezaryen doğum ile normal doğumun birleşimidir. Sezaryen doğumdaki genel anestezi yerine özel bölge anestezisi kullanılarak ağrılar hissedilmeyecek kadar azaltılır, ancak bebek normal yollarla doğar. Yani sezaryendeki gibi bebek karın bölgesinde açılan kesinden alınmaz.

Devamını Oku »
0 yorum 8426 görüntüleme

Gebelikte Tansiyon

Gebelikte tansiyon neden önemli bir konudur? Tansiyon atardamarların içindeki kan basıncını ifade eder. Damarının içinde kanın akabilmesi için belirli bir basıncının olması gerekir. Bazı kadınlar hamilelikten önce yüksek tansiyona sahiptirler ; gebelik öncesi risk olmasa bile gebelikte yüksek tansiyon önemli bir konudur.

Devamını Oku »
0 yorum 15696 görüntüleme

Sezaryen Doğum Dikişleri

Günümüz teknolojisinin imkanları sayesinde sezaryen dikişlerinin iyileşmesi, enfeksiyon problemlerine karşı dirençli antibiyotiklerin bulunması, ameliyat da kullanılan dikiş materyallerinin ve cerrahi tekniklerin ilerlemesi sonucunda, sezaryen ameliyatları son derece güvenilir ve kolay uygulanabilen operasyonlar haline gelmiştir.

Devamını Oku »
0 yorum 8559 görüntüleme

Hamilelikte Şeker Yükselmesi

Gestasyonel diyabet (Hamilelikte şeker yükselmesi, gebelikte diyabet) çoğunlukla geçici bir durumdur. Normalde yiyeceklerden aldığımız karbonhidratlar sindirilerek şeker (glikoz) olarak kana geçer ve enerji olarak hücrelerimiz tarafından kullanılır. Karbonhidrat içeren bir besin tükettiğinizde pankreas organından insülin adı verilen bir hormon üretilir. Pankreasın salgıladığı insülin hormonun görevi besinlerden sağlanan glikozu hücre içine sokarak kandaki şeker düzeyini dengede tutmaktır.

Devamını Oku »
0 yorum 8398 görüntüleme

Hamileliğe Bağlı Şeker Hastalığı

Şeker hastalığı (diyabet) kanda normalden yüksek şeker düzeyleri ile karakterize bir durumdur. Bazı kadınlarda hamile kalmadan önce diyabet mevcuttur, buna pregastasyonel diyabet denir. Bazı kadınlarda ise şeker yüksekliği gebelik sırasında ilk defa başlar, buna gestasyonel diyabet denir. Her 200 gebelikten birinde pregestasyonel diyabet olduğu, ek olarak her 200 gebe kadından 5’inde gestasyonel DM (gebelik seyri sırasında diabet) geliştiği tahmin edilmektedir.

Devamını Oku »